Ģimenes labāko recepšu grāmatai: kefīra un rabarberu plātsmaize

Šobrīd rabarberu kāti ir lekni un sulīgi. Tātad - jācep plātsmaize!

Sastāvdaļas:
sviests - 200 g
olas - 3gab.
cukurs - 200 g
kefīrs - 250 ml
dzeramā soda - 1 tēj.k.
kviešu milti - 400 g
rabarberi
Pārliešanai:
olas - 2 gab.
skābais krējums - 200 g
kanēlis - 1 ēd.k.
cukurs - 1 ēd.k.
pūdercukurs - pārkaisīšanai

Gatavošana:
Izkausētu sviestu saputo ar cukuru un olām.
Pielej klāt kefīru, pievieno sodu un miltus.
Visu sajauc viendabīgā mīklā.
Mīklu lej cepamajā pannā, pa virsu ber notīrītus un smalki sagrieztus rabarberus.
Pīrāgu liek sakarsētā cepeškrāsnī, nedaudz pacep.
Olas samaisa ar skābo krējumu un cukuru, un pārlej saldajam pīrāgam. 
Turpina cept, līdz pīrāgs gatavs.
 

Foto avots: Shutterstock.com

Smaržīgi veselīgu augu maisiņi mašīnai un drēbju skapim

Ierasts mašīnās iekārt “eglīti” vai kādu citu rotājumu, kas izdala smaržu.  Lasīt tālāk »

Kultūras vakari kopā ar ģimeni: brīvdabas kino seansi "Četri balti vakari"

Četros jūlija ceturtdienu vakaros Rīgas Doma dārzā šovasar jau tradicionāli notiks bezmaksas brīvdabas kinoseansi. Lasīt tālāk »

Ģimenes labāko recepšu grāmatai: zefīra, putukrējuma un zemeņu kārtojums

Recepte ideāli piemērota ģimenēm ar bērniem, jo pagatavošana ir ātra, turklāt garšo visiem! Lasīt tālāk »

Visa ģimene - dodamies uz LAMPU!

Apziņas eksperimenti, praktiskās darbnīcas, performances, spēles, viktorīnas, diskusijas, izrādes un pat grēksūdzes – trešais Sarunu festivāls LAMPA Lasīt tālāk »

Dabas foto kolāža: fotografējam katru dienu vienu un to pašu dabas skatu

Vasaras pilnbrieds ir īstais brīdis, kad uzsākt jaunu dabas fotoprojektu - katru dienu gada garumā fotografēt vienu un to pašu dabas skatu.  Lasīt tālāk »