Ģimenes labāko recepšu grāmatai: kefīra un rabarberu plātsmaize

Šobrīd rabarberu kāti ir lekni un sulīgi. Tātad - jācep plātsmaize!

Sastāvdaļas:
sviests - 200 g
olas - 3gab.
cukurs - 200 g
kefīrs - 250 ml
dzeramā soda - 1 tēj.k.
kviešu milti - 400 g
rabarberi
Pārliešanai:
olas - 2 gab.
skābais krējums - 200 g
kanēlis - 1 ēd.k.
cukurs - 1 ēd.k.
pūdercukurs - pārkaisīšanai

Gatavošana:
Izkausētu sviestu saputo ar cukuru un olām.
Pielej klāt kefīru, pievieno sodu un miltus.
Visu sajauc viendabīgā mīklā.
Mīklu lej cepamajā pannā, pa virsu ber notīrītus un smalki sagrieztus rabarberus.
Pīrāgu liek sakarsētā cepeškrāsnī, nedaudz pacep.
Olas samaisa ar skābo krējumu un cukuru, un pārlej saldajam pīrāgam. 
Turpina cept, līdz pīrāgs gatavs.
 

Foto avots: Shutterstock.com

Meklējam pirmās vizbulītes!

Pavasaris klusiem un kautrīgiem soļiem ir atnācis, tāpēc mēs velkam zābakus un ejam piesaulītē meklēt pirmās vizbulītes! Lasīt tālāk »

5 lietotnes naktsmiera uzlabošanai

Kā uzlabot miega kvalitāti un pamošanos padarīt patīkamāku ar ierasti pie gultas novietoto mobilo ierīču palīdzību? Lasīt tālāk »

Vācam priežu un egļu pumpurus!

Ir īstais brīdis doties uz mežu vākt priežu un egļu pumpurus! Lasīt tālāk »

Projekts kopā ar tēti: gatavojam purva kurpes!

Parasti tās sauc par sniega kurpēm, taču tās ir ļoti piemērotas, lai izmēģinātu nelielu gājienu pa kādu no Latvijas purviem.  Lasīt tālāk »

Darinām Lieldienu dekoru - olu čaumalu vāzītes īstiem ziediem

Vienkārša ideja, kā mājās ienest pavasari Lieldienu noskaņās.  Lasīt tālāk »