Ģimenes recepšu grāmatai: skābeņu zupa

Publicēts: 23.04.2018 05:00

Jau sazaļojušas skābenes, tādēļ lasām mazās lapiņas un vārām gardu zupu!

Ko jums vajadzēs, lai pagatavotu zupu 6 personām?

300 g grūbu

350 g cūkgaļas (var izmantot buljona kauliņu)

400 g skābeņu

pāris burkānus

divus sīpolus

4 vidēja izmēra kartupeļus

pētersīļus pēc vēlēšanās

piciņu sviesta

4 olas

sāli

skābo krējumu

dilles


Pagatavošana ir vienkārša:

Grūbas iemērc ūdenī un mērcē aptuveni 4 stundas, tad ūdeni nolej. 
Cūkgaļu sagriež gabaliņos un liek katliņā (ja esat izvēlējušies vārīt buljona kauliņu, tad ņem to), uzlej aptuveni pusotru litru ūdens, uzliek vāciņu un ļauj vārīties. Kad mazliet pavārījies, varam paraudzīties, vai nav nepieciešams noputot. Tad pievienojam nomizotus un sagrieztus burkānus, sīpolus, garšvielas, grūbas. Vāra, kamēr viss gandrīz gatavs. Tad pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra, kamēr viss gatavs. 

Noslēgumā pievieno sagrieztas skābenes. Zupu pavāra vēl dažas minūtes. Pasniedz kopā ar cieti vārītu olu un skābo krējumu. 

 

Cepam ugunskurā kartupeļus!

Kad dārzā izzāģējam augļu kokiem vecos zarus vai sakopjam grāvja malu, protams, aizkuram ugunskuru.  Lasīt tālāk »

Iestādām kociņu!

Ik pavasari ne tikai uzpošam dārzu un sastādām puķes, bet arī atjaunojam augļu koku bagātību.  Lasīt tālāk »

Ģimenes recepšu grāmatai: skābeņu zupa

Jau sazaļojušas skābenes, tādēļ lasām mazās lapiņas un vārām gardu zupu! Lasīt tālāk »

Domājam par dabu! Runājam par kūlas ugunsgrēkiem

Laimīga un stipra ģimene nenozīmē tikai prieku, apskāvienus un ballītes. Tas nozīmē arī sarunas par sabiedrības aktualitātēm. Un šobrīd tā ir kūlas dedzināšana.  Lasīt tālāk »

Mākslas darbi no akmentiņiem. Idejas dekoriem

Akmeņi ir ļoti skaisti un pateicīgs materiāls gan apgleznošanai, gan dažādu dekoru veidošanai.  Lasīt tālāk »