Trīs vienkārši un ātri mafinu pasniegšanas veidi

Kad atlicis maz laika un vēlies draugus pārsteigt mazliet krāsaināk, kā arī radīt svētku sajūtu, lielu lomu spēlē ēdiena noformējums un galda klājums. Svarīgi ir ne tikai tas, ko pagatavo, bet arī – kā pasniedz. Tradicionālie mafini ļauj palutināt savu, ģimenes un ciemiņu vēderus, kā arī baudīt cienastu vizuāli. Jūlija Ekkerte, raidījuma Māmiņu klubs vadītāja, un “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā trīs vienkāršus un ātrus veidus, kā gardi un glīti pagatavot un pasniegt šo pāris gadsimtu senās amerikāņu un angļu izcelsmes gardumu.

“Svarīgākais mafinu pagatavošanā ir labs garastāvoklis. Tas ir vesels process un rituāls, kura noslēgumā kopīgi var baudīt pagatavoto ar gardu, sezonai atbilstošu dzērienu. Mafinu pagatavošanai ieteicams izmantot sezonas ogas un augļus. Lai mafini sanāktu krāsaini, var izmantot dažādas sukādes, piemēram, cidoniju, melleņu, rabarberu vai dzērveņu,” atklāj J. Ekkerte. “Atšķirībā no kēksu vai mazo kūciņu (cupcakes) mīklas, īstie mafini ir pufīgi un ar kraukšķīgu kārtiņu. Savukārt vidus tiem ir mīksts un sulīgs.”

Lejupielādē pielikumu un skaties trīs vienkāršus un ātrus mafinu pasniegšanas veidus!

Pastaiga ar uzdevumu

Starp svētkiem gadījusies salīdzinoši mierīga diena. Ko tajā darīt? Visai ģimenei kopā doties pastaigā! Lasīt tālāk »

Gatavojam svētku mielastu jau laikus!

24. decembrī daudzās mājās pie viena galda sēdīsies vīri un sievas, bērni, vecvecāki, tuvāki radi un mīļi kaimiņi.  Lasīt tālāk »

Radošām brīvdienām - puzuru gatavošanas shēmas

Šajās brīvdienās iemācieties kaut ko jaunu - izgatavot puzurus! Lasīt tālāk »

Apmeklējam skaistākos Igaunijas Ziemassvētku tirdziņus!

Līdz ar Adventi Ziemassvētku gaidīšanas laiks sācies arī Igaunijā. Patiesu svētku sajūtu iespējams izjust, apmeklējot tradicionālos Ziemassvētku tirdziņus. Lasīt tālāk »

Piparkūku mājiņas izgatavošanas pamācība

Piparkūku mājiņa ir ļoti skaists un grezns Ziemassvētku elements, ko izmantot vienkārši skaistumam vai arī dāvināšanai. Brīnišķīga dāvana, par ko priecāties un, svētkiem beidzoties, arī gardu muti apēst.  Lasīt tālāk »