Ģimenes recepšu grāmatai: zirņu pikas jeb kami

Publicēts: 29.12.2017 14:55

Zirņu pikas jeb kami ir tradicionāls ēdiens, ko cēla galdā svētku dienā. 

Lai pagatavotu zirņu kamus, vajadzēs:

500 g vārītus pelēkos zirņus

200 g vārītus kartupeļus

1 sīpolu

200 g žāvētas gaļas

sāli

piparus

rīvmaizi

eļļu 

 

Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
Kartupeļus samīca, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Tad sajauc kopā un kārtīgi izmaisa.
Sīpolu un gaļu sagriež pēc iespējas smalki Sīpolus viegli apcep, tad pievieno arī sagrieztu žāvēto gaļu, pakaisa ar garšvielām un pacep pāris minūtes. Gaļu un sīpolu kopā ar taukiem pievieno zirņu un kartupeļu masai. Visu atkal labi samaisa. No masas taisa bumbas jeb kamus. Tad apviļā rīvmaizē un apcep.
Kamus parasti gatavo dienu pirms pasniegšanas, bet pasniedz siltus, īsi pirms ēšanas ieliekot uz brīdi cepeškrāsnī. 

Ja tā labāk garšo, var arī rīvmaizē neapcept un pasniegt ar skābu krējumu. 

Lai labi garšo! 

Foto avots: Shutterstock.com

Vācam rudens herbāriju – ne tikai skolai, bet arī dekorācijām

Kamēr vēl ziema nav apcirtusi visu zaļoksno un augošo dabā, vēl var pagūt salasīt ziediņus, lapas, papardītes, lai to izkaltētu. Lasīt tālāk »

Izgaismo māju ar pašdarinātām gaismas virtenēm

Izgaismo drūmos un tumšos rudens vakarus ar krāsainām pašu darinātam gaismas virtenēm. To izdarīt ir vienkārši un arī bērni varēs iesaistīties radošajā procesā. Lasīt tālāk »

Eksperimentē kopā ar tēti!

Vai zināji, ka ar dzeramo sodu var uztaisīt dažādus brīnumus? Aicini tēti palīgā un kopā izmēģiniet trīs aizraujošus eksperimentus! Lasīt tālāk »

Ģimenes roku nospiedumu glezna - dekors mājai

Tā vietā, lai savas mājas sienas dekorētu ar pirktām gleznām, izveidojiet ģimenisku un personīgu dekoru - roku nospiedumu gleznu. Lasīt tālāk »

Izrevidē drēbju skapi! Sev nevajadzīgās lietas vari ziedot

Lai kā arī dažiem negribētos, bet ir jāatzīst, ka rudens ir klāt un pamazām tuvojas ziema. Laiks vasaras plānās kleitas un īsos šortus likt ziemas miegā. Lasīt tālāk »