Uz ugunskura vārīta soļanka. RECEPTE

Publicēts: 21.06.2018 13:40

24. jūnijā pēc lielās līgošanas varat uzvārīt spēcinošu saļanku uz ugunskura. 

Lai izvarītu zupu uz ugunskura, vajadzēs:

2 kg cūkgaļas 
7 burkānus 
4 sīpolus
2 kg kartupeļus   
marinētus gurķus pēc garšas sajūtas  
500 ml. tomātu mērces
miltus zupas iebiezināšanai
garšvielas
 

Pagatavošana:

Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek katlā, pārlej ar eļļu, pievieno garšvielas un cep līdz gaļa gatava. 
Pievieno sīki sagrieztus sīpolus cep līdz kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno sagrieztus marinētus gurķus.
Sarīvē burkānus un liek klāt pie gurķiem un sīpoliem. Sautē aptuveni 15 minūtēm. Pievieno tomātu mērci, miltus. Pielej ūdeni un vāra. Pieliek sāli pēc garšas. Pievieno sagrieztus kartupeļus, vāra līdz kartupeļi mīksti. Kad zupa gatava, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestus kiplokus.
Pasniedz kopā ar olīvām, krējumu un rupjmaizi. 

Foto avots: Shutterstock.com

Kāzu tradīcija - septiņi tilti

Senas kāzu tradīcijas paredz, ka jaunā sieva un vīrs savā kāzu dienā dodas pāri septiņiem tiltiem. Dažkārt vedēji izvēlas nedoties uz visiem, tomēr, ja esi iecerējis visus septiņus, lūk, idejas, ko uz tiem darīt. Lasīt tālāk »

Kā mājās sagaidīt tuvu radinieku bērniņu

Par brāļu vai māsu bērniņa piedzimšanu mēs vienmēr ļoti priecājamies un vēlam tikai to labāko. Vēlamies pārsteigt un iepriecināt jauno ģimeni jau pašās pirmajās dienās. Tikai kā? Lasīt tālāk »

Kā stilīgi iesaiņot biļeti dāvināšanai?

Pilnā sparā rit kultūras dzīve. Sezonu atsākuši arī teātri visā Latvijā. Kā stilīgi iesaiņot biļetes dāvināšanai, skaties Ragn-Sells Latvija padomā! Lasīt tālāk »

Uztaisi apsveikuma kartiņu kvīlinga tehnikā!

Kvilings jeb papīrafiligrāna metode ir lielisks veids, kā uztaisīt brīnišķīgas apsveikuma kartiņas. To izmēģināt būs aizraujoši gan bērniem, gan pieaugušajiem.  Lasīt tālāk »

Apsveic skolotāju! Īpaša ziedu pušķa sarūpēšana

Ne vienmēr ģimenē ir jāievieš jaunas tradīcijas, tā vietā var “spodrināt” un aktualizēt tās, kas godā bijušas jau gadu desmitiem. Lasīt tālāk »