Ģimenes recepšu grāmatai: rabarberu saldēdiens

Publicēts: 12.05.2018 04:05

Rabarberi pamazām saauguši brangi un kupli. Šis vitamīniem bagātais augs brīnišķīgi noder gardos saldēdienos. Šajā reizē gatavosim rabarberu, biezpiena krēma un grauzdētu auzu pārslu kārtojumu. 

No rabarberiem izvāra ķīseli. To dara šādi: 

Ņem 4 brangus rabarberu kātus, tos nomizo un sagriež gabaliņos. Rabarberus liek katliņā un pārlej ar 500 ml ūdens. Pievieno cukuru un vāra līdz rabarberi mīksti. Tad pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu 50 g kartupeļu cieti un uzvāra. Tad ķīseli liek dzesēties. 

Tālāk vajadzīgs biezpiena krēms. Var izmantot jau gatavos krēmus, ko var nopirkt veikalā vai pašam samaisīt biezpienu kopā ar putukrējumu. 

Savukārt auzu pārslas viegli apgrauzdē uz pannas kopā ar cukuru. 

Tad visu kārto saldēdiena traukā un pasniedz rotātu ar piparmētru lapiņām. 
 

Foto avots: Shutterstock.com

Aprocīte bērnam ar mammas vai tēta tālruņa numuru

Sākas āra pasākumu sezona, līdz ar to ir vērts pārdomāt dažus drošības aspektus. Lasīt tālāk »

Eiropas diena! ES vitamīni

Eiropas dienas ietvaros izveidots brīnišķīgs plakāts Lasīt tālāk »

Baltā galdauta svētki ikvienā ģimenē

Jau trešo gadu par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai svinēsim Baltā galdauta svētkus.  Lasīt tālāk »

9 dzejoļi par Latviju

Katras ģimenes pūra lādē vajadzētu būt dzejoļiem par Latviju. Lasīt tālāk »

Notiks Latvijas amatierteātru iestudējumu skates "Gada izrāde 2017" fināls

2018. gada 20., 21. un 22. aprīlī notiks Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2017” fināls.  Lasīt tālāk »